Potpisani ugovori o projektima unapređenja kvaliteta vazduha

BEOGRAD, 15. mart 2024 – U Ministarstvu zaštite životne sredine danas su sa predstavnicima 65 lokalnih samouprava širom Srbije potpisalo ugovore  o realizaciji  projekata u 2024. godini  čiji je cilj unapređenje kvaliteta vazduha.

Među gradovima potpisnicima su i Smederevo i Smederevska Palanka.

Smederevo je ranije konkurisalo za dodelu sredstava  za sufinansiranje realizacije projekata smanjenja zagađenja vazduha iz individualnih izvora, a Palanka za sufinansiranje realizacije projekta nabavke, ugradnje i rekonstrukcije kotlarnice u zgradi Kulturnog centra.

U ime grada Smedereva ugovor je potpisao zamenik gradonačelnice Smedereva, Vladimir Nešić. Ukupna vrednost projekta je 3.160.000 dinara, pri čemu  je lokalna samouprava u obavezi da obezbedi 1.560.000 dinara i isto toliko resorno ministarstvo.

U ime palanačke opštine ugovor je potpisao predsednik opštine Nikola Vučen, za zamenu kotlarnice i prelazak na ekološki prihvatljiviji energent, čime će se ostvariti uštede u grejanju i znatno unaprediti kvalitet vazduha u centru Palanke, a ovaj ugovor je vredan 26 miliona dinara.

Foto: Kabinet gradonačelnice Smedereva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!