U Smederevu danas boravio ambasador Japana u Srbiji Akira Imamura

SMEDEREVO, 14. mart 2024 – Ambasador Japana je, nakon što je obišao kompaniju „Majekava SRB“ i razgovora sa poslovodstvom ove firme, imao prijem u Plavoj sali grada Smedereva, koji su organizovali gradonačelnica Jasmina Vojinović i predsednik Skupštine grada, Milan Perić.

U pratnji ambasadora Akira Imamura, bili su još Cujoši Hatanda, generalni direktor d.o.o. „Majekava SRB“, Šotaro Tanaka, inženjer tehničke podrške i direktor fabrike u Smederevu Žikica Andrejević.

Zahvaljujući se na poseti, gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović  je istakla da grad ima veoma korektnu saradnju sa ovom poznatom japanskom kompanijom koja od 2019. godine posluje u industrijskoj zoni.

Trenutno je u  njoj zaposleno 118 radnika iz Smedereva, a prema rečima generalnog direktora  fabrike, gospodina Cujoši Hatanda u planu je proširenje  proizvodnih kapaciteta, jer „Majekava SRB“ već šest  godina uspešno ovde posluje. Indikator uspešnosti je i proširenje investicionog plana i grinfild investicija.

Osim početnog investiranja kroz kupovinu  zemljišta realizovana je kupovina još jedne parcele u industrijskom parku slobodne zone i završena izgradnja druge proizvodne hale.

„Majekava grup“ je osnovana 1924. godine i ove godine će obeležiti stogodišnjicu svog postojanja, rečeno je između ostalog na prijemu.

Sa gostima se razgovaralo i o projektima koje sprovodi ambasada Japana u Srbiji i uspostavljanju jače saradnje grada  sa ambasadom i kompanijom „Majekava SRB“.

Ambasador Akira Imamura je podsetio da je ambasada Japana  ranije  obezbedila donaciju za Tekstilno – tehnološku i poljoprivrednu školu „ Despot Đurađ“ za kupovinu traktora i opreme za obradu tekstila, a novom rukovodstvu grada čestitao je izbor na  funkcije i poželeo  uspeh u radu.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnice Smedereva

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!