Mihajlovčani stigli do pobedničkog pehara posle boljeg izvođenja penala

OSIPAONICA, 13. mart 2024 – Na neutralnom terenu, u Osipaonici, kombinovani tim Mihajlovčana, sa pet bonus igrača i veteranom u startnoj postavi, inače sekretarom kluba Aleksandrom Acevskim, teže nego što se očekivalo osvojio je danas pehar namenjen pobedniku Kupa GFS Smederevo tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca: OFK Mihajlovac – Ravni Gaj penalima 4:1 (0:0 – 0:0).

U prvom delu takmice fudbaleri iz Mihajlovca su imali više od igre, stvarali šanse, a Šapić je pogodio i stativu.

Nisu se predavali ni gosti iz Malog Orašja, i oni su propustili jednu izglednu priliku.

Kada je video da je vrag odneo šalu, trener Mihajlovčana Srđa Knežević je uveo u igru petoricu standardnih prvotimaca. Pored prečke Jovanovića i nekoliko zicera koje nisu realizovali, nesavladiva prepreka za favorizovanog srpskoligaša bio je Dragan Dobrosavljević, golman drugoplasiranog tima Prve gradske lige GFS Smederevo.

Strelci i sa bele tačke za Mihajlovčane bili su Rakić, Arsenijević, Bjelanović i Stanić, a jedini pogodak, uz pogođenu prečku i odbranu golmana Mihajlovčana Stanojevića, za fudbalere iz Malog Orašja postigao je Petrović.

Nakon penal serije tako je iskusniji tim bio uspešniji, pa je kapitenu Aleksi Bajčiću pobednički pehar uručio Zvezdan Vrbanović, predsednik Gradskog fudbalskog saveza Smederevo.

Za istorijski uspeh, plasman u finale Kupa GFSS i uspomenu na taj događaj, utešni pehar ekipi Ravnog Gaja predao je delegat na ovoj utakmici Željko Pajvod, predsednik Komisije za delegiranje sudija Gradske lige Smedereva.

U sledećem krugu kupa Mihajlovčani, koji kao i pre dve godine izborili vizu za nastavak  takmičenja sastaće se sa jednim od pobednikom opštinskog nadmetanja u Smederevskoj Palanci ili Velikoj Plani.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!