Novi podzemni stacionarni kontejneri uskoro u Smederevu

SMEDEREVO, 12. mart 2024 – Smederevsko Javno komunalno preduzeće „Zelenilo i groblja“ raspisalo je javnu nabavku za kupovinu podzemnih stacionarnih kontejnera u vrednosti od 8 miliona dinara bez PDV-a. Oglas za ponuđače je otvoren do 28. marta.

Kontejneri, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, sa nožnom komandom, treba da budu zapremine 3 metra kubna, ukopan u zemlju dve trećine, jedna trećina da bude iznad nivoa tla.

Stacionarni deo podzemne jedinice – rezervoar mora d bude dugotrajan, potpuno vodonepropustan, otporan na ulja, kiseline, upijanje hemikalija i svih tečnosti koje se mogu naći u procednim vodama iz otpada. Mora da bude nepropustan za prodor atmosferske vode u kontejner i nepropustan za isticanje ocedne tečnosti iz kontejnera u okolinu.

Nadzemna jedinica treba da bude osmougaone forme, da je izrađena od metala otpornog na koroziju i da bude otporna na udarce, UV zrake i sve vrste sredstava za čišćenje, da se sa nje mogu lako uklanjati grafiti i prljavština.

Pripremu terena i postavljanje stacionarnog dela podzemne jedinice – rezervoara, navodi se u dokumentaciji, obezbeđuje naručilac, ovo javno preduzeće.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!