Rutinska pobeda rukometaša, Radinčanke slavile posle drame

SMEDEREVO, 3. mart 2024 – U utakmici 17. kola Super B lige, učenici trenera Nenada Marića, koji je ovoga puta bio i u ulozi pivota, prema očekivanju, ostvarili su pobedu: Smederevo – Vlasotince 29:24 (19:11). Mnogo neizvesnije bilo je u drugoj utakmici na istom mestu, u kojoj su se rukometašice Mladog radnika sastale sa ekipom Zaječara u 10. kolu Prve lige. Radinčanke su na kraju, nakon prave drame slavile: Mladi radnik – Zaječar 27:25 (11:13).

Ako se izuzme početno vođstvo skromnih gostiju iz Vlasotinca od 1:2, ceo meč je protekao u znaku domaćih rukometaša. Usledili su projektili Jevđenovića (4 gola), atraktivni pogoci najboljeg aktera utakmice Pavla Bešira (6), uz uvek preciznog i požrtvovanog kapitena Marjanovića (6) i spretnog kružnog napadača pomenutog Martića (5), plus sigurne intervencije golmana Radivojevića, što je sve učinilo da domaći na pauzu odu sa 8 golova prednosti.

U istom ritmu protekao je i nastavak, a šansu su dobile i mlađe snage domaćina, ali to nijednog trenutka nije ugrozilo pobedu Smederevaca.


Susret rukometašica iz Radinca i Zaječara bio je derbi ovog kola. Počelo je kako su samo poželeti mogle učenice Milice Petrović, veoma dobro su ušle u meč i stigle do vođstva od 10:5, što je primoralo trenera gostujuće ekipe da zatraži tajm-aut.

Posle toga je usledila serija promašaja domaćih, pa su gošće, mora se reći – uz obilatu pomoć sudija i devet dosuđenih sedmeraca, napravile seriju od 1:8 i na odmor otišle s dva gola viška.

Zaigrale su Radinčanke znatno bolje u nastavku i pogotkom izuzetno efikasne Nikoline Stojanović (11 golova) u 39. minutu stigle do izjednačenja – 17:17. Gošće su potom ponovo preuzele vođstvo, da bi u 54. minutu domaće opet poravnale rezultat.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, koju su začinile pogocima Danica Zubanović (2) i u poslednjem napadu Nikolina Stojanović.  Konačnom uspehu svojim odbranama doprinela je i golman Slađana Mitrović, koja je imala 9 odbrana, uključujući i tri sedmerca, što joj je donelo epitet najbolje akterke derbija.

Radinčanke tako i posle ovog kola imaju maksimalan učinak – sve pobede i 4 boda više od drugoplasiranih rukometašica iz Zaječara. U sledećem kolu Mladi radnik u Kladovu igra sa Đerdapom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!