Nakon preokreta, derbi kola pripao košarkašima Smedereva

SMEDEREVO, 2. mart 2024 – U okviru osmog kola u plej-ofu Druge međuregionalne lige u Smederevu je ove subote odigrana utakmica koja je po svemu viđenom pripadala nekom višem rangu: Smederevo 1953 – Novi Pazar 1969 97:92 (24:29, 30:31, 24:17 i 19:15).

Susret je počeo zakucavanjem Kostića (17 poena) i to je u prvom poluvremenu bio jedini momenat kada su domaći imali vođstvo, jer su gosti jakim presingom i preciznošću u šutu, u čemu su prednjačili Milić (19) i Asmir Numanović (20) prvu, a potom i drugu deonicu rešili u svoju korist. Postigli su 60 poena, pogodivši pritom 9 trojki.

Zanimljivo da, s druge strane, domaćini u prvoj četvrtini pogodili nijednom van linije 6,75, da u drugoj Stefan Torbica (16) upisao četiri vezane trojke, Ipak, to nije sprečilo goste da na odmor odu sa 4 poena viška.

Znatno bolje izdanje Smederevaca višeno je u drugom poluvremenu, kada je proradio i neumorni kapiten Nikola Vukasović (23), koji je odigrao ceo meč bez minuta odmora. To kao da je dodatno motivisalo i ostala njegove saigrače, pa su domaći trojkama Perišića (14) i Stojiljkovića (13) stigli do 8 poena prednosti.

Veliki hendikep za Smederevce bila je peta lična Stefana torbice na 8 i po minuta pre kraja utakmice, ali je ostatak ekipe, uz podršku sa tribina uspeo da na kraju ostvare značajnu pobedu i tako ostanu na deobi prvog mesta sa najvećim rivalom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!