Savez za školski sport dodelio rekvizite u okviru projekta „Sport u škole“

SMEDEREVO, 1. mart 2024 – Smederevski Savez za školski sport dodelio je večeras rekvizite za realizaciju projekta „Sport u škole“, za rad sa najmlađim učenicima, od prvog do četvrtog razreda u osnovnim školama.

Pored seoskih i prigradskih škola, kako se moglo čuti od Sandre Papić, predsednice Saveza za školski sport Smedereva, projekat se uvodi i u sve područne škole i odeljenja, kojih je ukupno 14 na teritoriji grada Smedereva. Jer će, kako je rekla, učenicima ovih do sada u tom delu zapostavljenih škola dobro doći fizička aktivnost pod nadzorom licenciranih profesora.

Naravno, u svemu se očekuje i pomoć grada, koju je na ovom skupu obećao Dragan Đorđević, u novoizabranom Gradskom veću zadužen za oblast sporta i omladine. On je, po njegovim rečima, od početka u projektu i učiniće sve da se nastavi njegova realizacija uz pomoć grada.

Činjenica je da je Smederevo jedan od retkih gradova u Srbiji koji više od deset godina realizuje ovaj projekat u svih 19 škola, između ostalog i zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je svojevremeno prepoznala njegov značaj i, kako se moglo večeras čuti, nastaviće da ga podržava.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!