Prvi trijumf u plej-ofu, u Novom Pazaru – i mladi košarkaši beleže pobede

SMEDEREVO, 26. februar 2024 – Posle takmičenja po grupama, ovog vikenda igrane su utakmice prvog kola plej-ofa Druge međuregionalne lige. Košarkaši Smedereva su u gostima, u Novom Pazaru, zabeležili prvu pobedu: Stari Ras – Smederevo 1953 40:73 (16:22, 10:20, 7:14, 7:17).

Pobeda je, moglo bi se reći, stigla prema očekivanju. Smederevci su i pre susreta važili za favorite, a to su na terenu i pokazali.

Najefikasniji u timu Smedereva bio je kapiten Vukasović sa 17, Kostić je zabeležio 15, Torbica 13, a Perišić 11. Svoj doprinos pobedi  dali su i Ilić sa 8, Novosel sa 4 i Nikolić sa 3 poena.

Već u narednom kolu smederevski košarkaši igraju sa još jednim timom iz Novog Pazara, ekipom  Novi Pazar 1969, a za razliku od prethodnog ovaj meč ima status derbija, možda i celog prvenstva.

I dok su seniori Smedereva gostovali, mlađe kategorije su ovog vikenda dočekale rivale – i bile, bez razlike, uspešne. Juniori su savladali baš Novi Pazar sa 93:69, a pioniri vršnjkake iz Ćuprije sa 66:43.

Uz ove rezultate mlađih smederevskih košarkaša, u međuvremenu stižu i individualna priznanja, pa je tako Toma Kaplarević, na proglašenju najboljih sportista Smedereva u prošloj godini, dobio nagradu u kategoriji mladih talenata. Kaplarević je kapiten pionirske reprezentacije RKS Centralne Srbije, sa mlađim pionirima bio je prvak u regionu Centralne Srbije i nalati se na širem spisku za pionirsku reprezentaciju Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!