U okviru projekta „Znanjem do posla“ – Job Info Centar u Smederevu

SMEDEREVO, 20. februar 2024 – U Smederevu je danas otvoren Job Info Centar (JIC) koji bi trebalo mladim ljudima, naročito onim iz teže zapošljivih kategorija, da pomogne da dobiju sve informacije o potencijalnim poslodavcima u Smederevu i okolini, slobodnim radnim mestima, definišu svoje karijerne ciljeve, sagledaju svoje veština i interesovanja i druge usluge karijernog vođenja i savetovanja koje Centar nudi.

Aktivnosti Job Info Centra Smederevo odvijaju se u okviru projekta podizanja zapošljivosti i zapošljavanja„Znanjem do posla – E2E“, koji već osmu godinu podržavaju Vlade Švajcarske i Srbije.

Projektom „Znanjem do posla“ je na nivou Srbije formirana mreža partnerskih organizacija u Knjaževcu, Kruševcu, Pirotu, Kragujevcu, Nišu, Požegi, Šapcu, a od skoro i u Smederevu i Kraljevu. Uloga lokalnog partnera u Smederevu, poverena je organizaciji Pro.Tok21, koja aktivno radi sa mladim ljudima, na ostvarenju ciljeva u oblasti održivog razvoja kao spoja ekologije, društvenih i ekonomskih faktora.

Poslovni prostor Job Info centra u Ulici Despota Đurđa na broju 4, posetili su predstavnici brojnih udruženja, organizacija civilnog društva, škola, privatnog sektora, ali i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Jelena Stefanović, koordinatorka komponente za karijerno vođenje i savetovanje programa „Znanjem do posla“ izjavila je da je otvaranje novog Job Info centra u Smederevu nastavak još intenzivnije saradnje sa školama, kompanijama i ostalim korisnicima iz ovog kraja.

„U okviru ovog projekta, imamo priliku da primenimo dobru višegodišnju praksu u karijernom vođenju i savetovanju  i doprinesemo da mladi u Smederevu dobiju priliku, ne samo da nađu posao u skladu sa svojim znanjem i interesovanjem, već i da dobiju dodatnu podršku u karijernom planiranju  i sticanju praktičnih radnih veština kroz realno radno okruženje. Aktivnosti i potencijale koje nudi naš Job Info Centar mogu da iskoriste i potencijalni poslodavci, koji u saradnji  sa nama mogu da ukažu na to koje su potrebe ovog tržišta rada i koji profili i zanimanja su traženi u njihovom radnom okruženju.“, rekla je Jelena Stefanović i pozvala okupljene da iskoriste potencijal novootvorene kancelarije.

„Naš fokus je da omogućimo mladim ljudima da aktivno rade na ličnom i profesionalnom razvoju. Uz podršku našeg centra, mladi mogu detaljno da sagledaju već stečena iskustva i znanja, da istraže karijere mogućnosti i stvore planove za dalji razvoj. Osim za mlade korisnike, tu smo i za kompanije, kojima obezbeđujemo i stručnu i administrativnu i finansijsku podršku u procesu odabira, obuka i zapošljavanja novih radnika“, rekla je Nataša Rašković, direktorka organizacije Pro.Tok21.

Uloga lokalnih partnera u programu „Znanjem do posla“ jeste da pružaju podatke o stanju na tržištu rada mladima u njihovim sredinama, kreiraju programe obuke na radnom mestu, daju praktične savete za razvoj karijere i profesionalnu obuku i pomažu kompanijama i nezaposlenima da se brže i lakše pronađu i upoznaju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!