Na generalnoj probi nerešeno sa Zvezdarom u Beogradu

BEOGRAD, 17. februar 2024 – U poslednjoj proveri uoči nastavka prvenstva Prve lige, fudbaleri Smedereva su danas u Beogradu remizirali sa beogradskim srpskoligašem Zvezdarom. Oklopnici su bili bliži pobedi, vodili, promašili i penal, ali piše se: Zvezdara – Smederevo 1:1 (0:1).

Tim Smedereva koji je počeo utakmicu činili su: Jović, Dimitrijević, Ćorković, A. Jovanović, Kostić, Stojković, Petronijević, N. Jovanović, Zuvić,  Janković i Obradović.

Gol koji je odlučio rezultat prvog poluvremena postigao je Obradović. Prethodno je Petronijević proigrao Dimitrijevića na desnom krilu, koji upošljava Obradovića koji sa 7-8 metara loptu sprovodi u gol.

Iz prvog dela vredi pomenuti i akciju u kojoj je novajlija Zuvić odlično prodirao po levom boku, ali u završnici odbrana Zvezdare je izblokirala njegov udarac.

Potom je Nikola Jovanović prošao po desnoj strani i oprobao udarac, ali je golman Beograđana odbranio. I Luka Janković je pokušao šut sa dvadesetak metara, no je lopta otišla preko gola.

Onda su se domaći trgli, bivši igrač Smedereva Ivanić u dva navrata je šutevima oprobao Jovića koji je morao da interveniše. Prethodno je Kostić izbacio loptu sa gol linije kada umalo nesporazum smederevske odbrane nije kaznio napadač domaćih.

Imala je Zvezdara šansu i preko Branislava Jovanovića, koji je šutirao sa dvadesetak metara, ali se Jović izvio koliko je dug i odbranio udarac. Tom prilikom nezgodno se povredio, na svu sreću bez posledica pa je nastavio utakmicu.

U drugom poluvremenu trener smederevske ekipe Saša Mićović pružio je priliku igračima sa klupe. U igru su ušli Aleksa Marković, Radić, Bačanin, Rašljanin, Lazar Marković, Čižek i, Saša Jovanović.

Mogao je Nikola Jovanović u 68. minutu da reši meč, ali nije iskoristio jedanaesterac. Penalu je prethodila situacija u kojoj je u kaznenom prostoru oboren Vladimir Ilić.

Kazna je stigla desetak minuta kasnije kada su Zvezdarci izjednačili. Strelac je bio Veljko Đorđević, ispostavilo se, za konačan rezultat.

Smederevo prvu utakmicu u drugom delu prvenstva igra naredne subote u Gornjem Milanovcu sa domaćim Metalcem. U septembru je, podsetimo, na stadionu kraj Stare železare, Smederevo pobedilo Metalac sa 2:1.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!