Pobeda u Vrbasu i muka s komšijama zbog meča uoči utakmice za Kup

VRBAS/SMEDEREVO, 15. februar 2024 – Futsaleri Smedereva savladali su sinoć u Vrbasu domaćina u zaostalom meču 13. kola Druge lige, naredne srede čeka ih utakmica osmine finala Kupa Srbije sa Novim Pazarom, a nemali problem napravili su im Palančani, koji su susret 14. kola zakazali za ponedeljak 19. februar.

Tako će Smederevci doći u situaciju da dva dana uoči jednog od najznačajnijih mečeva za ovu generaciju moraju da igraju u Smederevskoj Palanci protiv Partenona. Zbog toga su zatražili da se taj meč bar pomeri za nedelju, kako bi dobili makar dan više, ako već ne može da bude odložen za neki drugi termin. S druge strane, jasna je i namera Plančana, da u susretu s komšijama, koje će se, pretpostavljaju morati da čuvaju za meč Kupa, dođu do što boljeg rezultata.

Smederevo je pobedom u Vrbasu napravilo razliku od 10 bodova u odnosu na dvojac koji drži drugo i treće mesto na tabeli, ekipe Požarevca i Hrama iz Beograda. Zbog toga bi sebi mogli da dozvoli luksuz da u komšijskom derbiju pričuva najbolje igrače, ali koliko bi to bilo sportski, pitanje je baš kao i ono koliko je to insistiranje Plančana na utakmici baš u ponedeljak.

Što se sinoćnjeg susreta sa ekipom Letećeg Holanđanina u Vrbasu tiče, izabranici trenera Vladana Cvetanovića su i ovo teško gostovanje rešili svoju korist, mada su domaći bili ti koji su prvi stigli do vođstva. U šestom minutu meča, posle uigrane kombinacije, Radović je prihvatio loptu i iznenadio pokrivenog golmana Miloša Kneževića.

Ipak, već u sledećem minutu rezultat je poravnat; nakon kornera Filipović je uputio udarac, lopta je pogodila maleroznog Radovića, bio je to autogol.

Do pauze su obe ekipe pokušavale da dođu do vođstva, ali im to nije uspelo.

Kao plod bolje igre Smederevaca u drugom poluvremenu usledio je, nakon odbitka, silovit udarac Nemanje Paunovića, koji je, uz pomoć stative, doneo prednost svom timu.

Do novog pogotka gosti iz Smedereva su stigli u 30. minutu; Ćirka je iskoristio ne baš dobru intervenciju domaćeg čuvara mreže pogodio za uvećanje vođstva.

Vrbašani se nisu predavali, njihova upornost se isplatili tri minuta pre kraja ovog izuzetno korektnog i fer susreta. Posle auta i povratne lopte Jovanović je uspeo da savlada ne baš dobro postavljenog Kneževića, ali to nije ugrozilo novi trijumf Smederevaca.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!