Velikoplanjani, mada pretposlednji na tabeli, baš namučili Smederevce

SMEDEREVO, 14. februar 2024 – U utakmici 14. kola prvenstva Super B lige u rukometu, posle mnogo muka, pa i neizvesnosti, boljom i efikasnijom igrom u finišu učenici Nenada Martića su ipak slavili: Smederevo – Morava 28:24 (13:12).

Na opšte iznenađenje, do same završnice prvog poluvremena komšijski derbi, ako tako može da se nazove meč između četvrtog i pretposlednjeg na tabeli, protekao je u znaku autsajdera. Da tako bude doprineo je prosto nesavladivi golman Krstić, sa 15 odbrana, od toga su i dva sedmerca. Bio je to vetar u leđa gostima iz Plane, koji su preko robusnog pivota Džamića, upisao je pored svog imena 8 golova, pola iz sedmeraca, uz efikasnog Marinkovića (7 golova), do poslednjeg minuta pre pauze držali vođstvo. U jednom momentu imali su i pet golova razlike.

Ipak, pre odlaska na odmor Marjanović (6) je izjednačio, a u poslednjim sekundama ovog dela utakmice Ristić (7) je prvi put doneo vođstvo domaćinu.

Što se tiče Smedereva, nije mnogo bolje bilo ni u nastavku, sve do 54. minuta viđena je rezultatska klackalica. Tada su pomenuti kapiten Marjanović i Drobnjak (6) prvi put domaće odveli na dva gola viška. U tom periodu jedan od ključnih momenata za konačan ishod bio je crveni karton Marinkoviću u 56. minutu, zbog udaranja Marjanovića, čime je znatno olakšao posao Smederevcima.

Pogocima Jevđenovića (3) i Živkovića (2) overena je, mimo svih očekivanja, teško stečena deseta pobeda Smedereva u ovom prvenstvu.

U sledećem kolu Smederevci su opet domaćini, ali na parketu sale u školi „Dimitrije Davidović“, večerašnja utakmica je bila u Dvorani Smederevo, već u subotu od 18 časova dolazi im ekipa Topičanina iz Prokuplja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!