U četrvtom meču treća pobeda u Crnoj Gori, na Cetinju “srušen” Lovćen

CETINJE, 12. februar 2024 – Fudbaleri Smedereva odigrali su danas četvrtu kontrolnu utakmicu na pripremama u Crnoj Gori, i ovoga puta to nije bilo na terenu Grblja, gde inače treniraju, nego kao i protiv Jezera s Plava na Cetinju:  Lovćen – Smederevo 1924 1:2 (0:0).

Prvi deo susret protekao je u ravnopravnoj igri, ali bez izrazitih šansi. Vredan pomena je samo udarac mladog Nikole Jovanović, lopta je završila kraj gola domaćina, a mimo toga gotovo i da nije viđena neka druga izgledna prilika za promenu rezultata.

Bolju igru oba tima su prikazala u nasataku utakmice, a Smederevci su bili za nijansu bolji. Inicijativa gostiju dovela je do promene rezultata u 51. minutu; s desne strane probio se Nikola Jovanović, odigrao pas prema Nemanji Obradoviću, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine pogodi mrežu Lovćena.

Cetinjani se nisu predavali, nakon nepunih pet minuta prekinuli su jedan pas gostiju na sredini terena, Vuko Vicković je prošao po levom boku i pogodio suprotan ugao gola Smedereva na kome je bio Jović.

Sve do 70. minuta oba rivala su bez uspeha pokušavala da dođu do prednosti, a onda je mladi Mateja Bačanin sjajno prograo Obradovića, ovaj je izbio sam pred gol Lovćena i manirom iskusnog strelca po drugi put pogodio mrežu.

Do kraja utakmice pokušali su domaći da stignu izjednačenja, što je pa omogućilo Smederevcima da organizuju nekoliko kontrtanapada, ali se rezultat nije promenio.

Ekspedicija smederevskog prvoligaša vraća se iz Crne opre u sredu, posle odrađenog treninga i ručka kreću za Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!