Poginuo radnik na gradilištu bazena na Šljunkari u Kovinu

КOVIN, 12. februar 2024 – Posle nesreće koja se dogodila krajem prošle nedelje u fabrici Utva, danas je nastradao još jedan radnik u Kovinu. Poginuo je muškarac star 38 godina, a povređen je njegov kolega star 44 godine, tokom radova na kanalizacionoj mreži za potrebe bazena na Šljunkari. Do nesreće je došlo pošto se obrušila zemlja.

Po rečima PR službe PU Pančevo, istražne radnje su u toku, a policija obezbeđuje mesto nesreće kako bi uviđaj mogao nesmetano da se obavi.

Osim policije na licu mesta je i javni tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu koji rukovodi istragom, kao i inspektor zaštite na radu, navode iz pančevačke policije.

Kako Kovinske.info nezvanično saznaju radnici su kopali kanal za kanalizacionu mrežu, kada se obrušila zemlja i jednog od njih usmrtila, a drugog povredila. Povređeni radnik je prebačen u pančevačku bolnicu u svesnom stanju, ali sa težom telesnom povredom. Na bazenu na Šljunkari u toku su završni radovi, koji su i u ovoj fazi povereni firmi Gradcom iz Pančeva, koja je angažovala radnike iz Pančeva.

Izvor, informacija i foto (arhiva): kovinske.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!