Mihajlovčani imali vođstvo, pa promašili tri zicera i – upisali i drugi remi

MIHAJLOVAC/KOVIN, 10. februar, 2024 – Posle nerešenog rezultata u prvoj proveri protiv Radničkog iz Svilajnca, bilo je 0:0, fudbaleri Mihajlovca su danas u Kovinu odigrali još jedan meč bez pobednika: OFK Mihajlovac – Ušće 1:1 (1:0).

Beogradski srpskoligaš, inače ekspozitura superligaša IMT-a, prvi je pripretio; već u petom minutu, na centaršut Petrovića, glavom je šutirao Bakić i nije mnogo falilo da pogodi mrežu.

Imali su novobeograđani početnu inicijativu, a onda su Mihajlovčani uzvratili. Posle kornera Jovanovića za malo kratak je bio Andreja Lukić.

Veoma brzo, u 20. minutu, uslovno rečeno domaćin, pošto se igralo u Kovinu, stiže do vođstva. Pokretljivi Nemanja Stojanović Džambo umakao je svojim čuvarima, odigrao povratnu sa levog bloka, na koju je kod druge stative natrčao Aleksa Milosavljević i smestio je u gol Ušća.

Prošlo je devet minuta kada je na dubinsku loptu Andreja Lukića u prazan prostor utrčao Nemanja Stojanović i u situaciji jedan na jedan tukao pravo u golmana gostiju.

Malo je nedostajalo da gosti kazne ovaj promašaj, ali je, nakon prodora i asistencije Raka, sa 12 metara Petrović prebacio okvir gola Mihajlovca.

Pre pauze viđen je još jedna takozvani zicer za Mihajlovčane, koji nije iskoristio Bajčić. Pošto se majstorski oslobodio pratioca, izbio je sam pred gol Ušča i kada je već bio savladan golman gostiju Kokot iz praznog gola loptu je izbacio Rak, sprečivši siguran pogodak.

Nastavak je počeo šansom za goste, koju je imao Stamenković, a izjednačenje je stiglo u 69. minutu. Iz slobodnog udarca, preko živog zida, Beković je pogodio desni ugao nemoćnog Stanojevića.

Mihajlovčani su desetak minuta kasnije propustili još jednu stopostotnu priliku. Posle uspešnog solo prodora Slađan Rakić je ušao u kazneni prostor, nesebično uposlio usamljenog Miladinovića, a ovaj je, umesto da pogodi nebranjeni deo mreže, dozvolio golmanu Ušća da mu izblokira udarac.

Tako je Mihajlovac u drugom kontrolnom susretu pred novu sezonu zabeležio i drugi remi.

Za narednu subotu zakazana je još jedna provera, najverovatnije opet u kovinu, kada će Mihajlovčanima protivnik  biti ekipa Prve iskre iz Bariča.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!