Kanadska fondacija i Nj.K.V Katarina donilari aparate za skrining sluha

9.  februar, 2024 – Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina uručili su ove nedelje donaciju novih aparata za skrining sluha koji su obezbeđeni za deset bolnica u Srbiji, među kojima je i smederevska Opšta bolnica “Sveti Luka”.

Uručenju u Dvoru prisustvovali su i direktori i predstavnici primalaca donacije, osim Smedereva, opštih bolnica iz Aleksinca, Valjeva, Vrbasa, Vranja, Vršca, Kikinde, Paraćina, Požarevca i Ćuprije, kao i članovi Kraljevskog medicinskog odbora i Kraljevskog komiteta za skrining sluha.

Zahvaljujući velikodušnosti donatora Lajflajna Kanada u oktobru prošle godine u Torontu i Nijagarinim vodopadima organizovana su dva veoma uspešna humanitarna događaja, u skladu sa zajedničkom vizijom pružanja preko potrebne podrške unapređenju zdravstvene zaštite novorođenčadi i dece širom Srbije. Glavni cilj tih događaja bio je da se osigura da bolnice u Srbiji dobiju opremu za skrining sluha. Humanitarna organizacija Lajflajn Kanada je pod pokroviteljstvom Njenog Kraljevskog Visočanstva i više od 30 godina sa ogromnim entuzijazmom, ljubavlju i brigom pruža podršku svima kojima je pomoć potrebna u Srbiji i Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!