“Muzički bioskop” – kombinacija klasične muzike i crtaća za najmlađe

SMEDEREVO, 8. februar 2024 – Najmlađi posetioci smederevskog Centra za kulturu danas će moći da pogledaju „Muzički bioskop“, projekat koji je namenjen deci i posvećen njihovoj muzičkoj edukaciji.

Namera je, pre svega, upoznavanje najmlađih sa klasičnom muzikom, na jedan nov i nesvakidašnji način.

Projekat je koncipiran tako da kamerni sastav sačinjen od sedam do deset muzičara uživo izvodi muziku i efekte iz crtanih filmova koji se istovremeno emituju na projekcijskom platnu na sceni.

„Muzički bioskop“ je, u periodu od septembra 2022. do decembra 2023. godine videlo više od 7 hiljada ljudi širom Srbije, u Beogradu, Novom Sada, Kragujevcu, Aranđelovcu, Gornjem Milanovcu, Ćupriji, Brusu i ocenjen je kao najinovativniji projekat podržan od strane grada Kragujevca na konkursu 2022. godine.

Muzika projekcije predstavlja sklop transkripcija i nove muzike kompozitora Predraga Radisavljevića i Igora Andrića. U okviru programa mogu se čuti „Mađarske igre“ Johanesa Bramsa, muzika iz Baleta Petra Iliča Čajkovskog i drugih.

Kamerni sastav koji nastupa u ovoj projekciji sastavljen je od gudačkog kvarteta, flaute, klavira i perkusija, sve počinje u 10 sati, a ulaz je slobodan.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!