Oduzeta mu dozvola, a on u blizini škole vozio sa 4,23 promila alkohola

SMEDEREVO, 7. februar 2024 – Saobraćajna policija je juče popodne, u blizini Osnovne škole „Dositej Obradović“ u smederevskom naselju Carina, zaustavila tridesetosmogodišnjeg vozača BMW-a kovinskih registarskih oznaka. Prilikom akotestiranja utvrđeno je da ima čak 4,23 promila alkohola u organizmu, a da sve bude gore daljom kontrolom utvrđeno je da se radi o čovveku kome je vozačka dozvola već ranije oduzeta zbog kaznenih poena, potvrđeno je portal Podunavlje.info u smederevskoj Policijskoj upravi.

Učinilac prekršaja zadržan je u službenim prostorijama i protiv njega su podnete odgovarajuće prijave, a vozilo je oduzeto radi vršenja provera.

Inače, Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima više od 2,00 mg/ml, odnosno dva promila, propisuje kao stanje potpune alkoholisanosti. Za to se predviđa, navodi se u zakonu, “mera zadržavanja odrediće se vozaču kod koga je utvrđeno da je u teškom, veoma teškom ili potpunom alkoholisanom stanju ili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, do otrežnjenja, a najduže 12 sati, ili vozaču koji odbije da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola, odnosno psihoaktivnih supstanci”.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!