Dok traju pripreme – stiglo novo pojačanje: potpisao i Luka Janković

SMEDEREVO, 7. februar 2024 – Fudbaleri Smedereva nalaze se na pripremama u Crnoj Gori, odigrali su dve kontrolne utakmice, od Petrovca su izgubili, a Mornar su u Baru posle mnogo boljeg izdanja pobedili, ali su ih na tim mečevima pratili pehovi; povredili su se novopridošli Nigerijac Lokosa i mladi Mateja Bačanin. Zbog toga u klubu nisu sedeli skrštenih ruku, dok još traje prelazni rok, pa je tako danas za Smederevce potpisao Luka Janković (28), dosadašnji centralni vezista užičke Slobode.

– Nije mi nepoznat teren stadiona kraj Dunava, jer sam tu igrao jesenas sa Slobodom, a i ranije sa drugim klubovima. Poznajem većinu igrača, a najbolje kapitena Nikolu Stojkovića Piksija, s kojim sam u prvoligaškim danima branio boje BSK-a iz Borče. Jedva čekam da se priključim ekipi. Došao sam s jasnim ciljem, da igrom i iskustvom pomognem kako bismo direktno ili kroz baraž izborili plasman u Super Ligu – kazao je nakon potpisivanja ugovora Luka Janković.

Novi član Smedereva počeo je u mlađim kategorijama, potom i u seniorskom timu pančevačkog Dinama, zatim je igrao za pomenuti BSK iz Borče, tri sezone proveo u Poljskoj, da ni po povratku ponovo igrao za Dinamo. Godinu dana je bio i u pančevačkom Železničaru, a poslednju polu sezonu je proveo u užičkoj Slobodi, odakle i stiže u Smederevo.

Zahvaljujući iskustvu generalnog sekretara Marjana Milenkovića, svi administrativni poslovi oko registracije i overe ugovora kod notara su ekspresno obavljeni, tako da će novi član Smedereva odmah otputovao u Crnu Goru, da se priključi ekipi na pripremama.

Doktor Goran Marković i fizioterapeut Milanče Raičković, kažu iz Kluba, učiniće sve da se povređeni igrači što pre vrate u pogon, a možda pomogne i to što su fudbaleri Smedereva i rukovodstvo iskoristili slobodan dan na pripremama u Crnoj Gori da obiđu manastir u Ostrogu, posvećen Svetom Vasiliju, čuvenom čudotvorcu.

Što se tiče Jankovića, s obzirom da je, kako kaže, imao jake individualne treninge, očekuje da šansu dobije već u petak, kada se u Podgorici Smederevo sastaje sa ekipom Jezera iz Plava.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!