Smederevci na pripremama u Crnoj Gori – bolji od Mornara u Baru

BAR, 6. februar 2024 – Fudbaleri Smedereva, koji se za nastavak sezone pripremaju u Crnoj Gori, u drugom kontrolnom susretu na primorju, danas su slavili u Baru u susretu sa protivnikom koji baš kao i oni ove godine slavili stogodišnjicu; Mornar – Smederevo 1924 2:3 (1:1).

Za razliku od prve provere, duela sa Petrovcem koji su izgubili sa 2:0, kada su se propisno ispromašivali, ovoga puta učenici trenera Saše Mićovića prikazali su se u kudikamo boljem svetlu i zasluženo zabeležili pobedu.

Od prvog sudijskog zvižduka su krenuli ofanzivno i već u trećem minutu na paralelu Obradovića sa ivice kaznenog prostora Nikola Jovanović je preciznim šutem pogodio mrežu rivala.

U ranoj fazi meča, već u 13. minutu, ostali su, na žalost, bez nedavne akvizicije, Nigerijca Lokose, koji je morao da napusti teren zbog povrede. Umesto njega ušao je Rašljanin, novo potencijalno pojačanje smederevske ekipe.

Nisu se predvali domaći i u 25. minutu, posle solo akcije, tamnoputi Kris Marlon Ondong Mba je uspeo da izjednači.

Nastavak meča je ponovo bio u znaku Smederevaca. U 51. minutu, nakon prekršaja nad Marisavljevićem, opravdano dosuđen penal sigurno je realizovao Obardović i ponovo vratio vođstvo svom timu.

Nije prošlo ni pet minuta, u nezadrživom prodoru bio je pomenuti Rašljanin, oboren je nadomak gola, pa je sudija ponovo pokazao na belu tačku. Ovoga puta je izvođač bio na ovom i nekoliko prethodnih mečeva nadahnuti Nikola Jovanović i povećao prednost Smedereva na 3:1.

Fudbaleri iz Bara su uzvratili u 66. minutu, Nikolić je uspeo da, posle greške smederevske odbrane, pogodi mrežu za, ispostaviće se, konačan rezultat; Mornar – Smederevo 2:3.

Do povratka u Smederevo predviđena su još dva kontrolna meča, oba u Podgorici; za tri dana sa ekipom Jezera iz Plava, a potom 12. februara sa Iskrom iz Danilovgrada.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!