Koncert kvarteta Olega Kirejeva, rusko-srpski džez projekat (video)

SMEDEREVO, 1. februar 2024 – Ovog četvrtka smederevski ljubitelji džeza imaće priliku da čuju i vide ruskog saksofonistu Olega Kirijeva, u pratnji bubnjara Miloša Grbatinića, kontrabasiste Branka Markovića i pijaniste Andreja Hristića, profesora džez klavira. To je, po rečima organizatora, prvi rusko-srpski džez projekat, mada je smederevska publika već bila prilici da sluša Kirejeva kada je u decembru 2022. ovde nastupao zajedno sa Vasilom Hadžimanovim, Miroslavom Tovircem i Viktorom Filipovskim.

Na večerašnjem koncertu posetioci će takođe moći da uživaju u najpoznatijim džez standardima, u autentičnom aranžmanu Kirejeva , kao i originalnoj muzici u stilu fjužna.

Kirejev je nastupao je na mnogobrojnim džez smotrama poput London Jazz festivala, New York Jazz Improv, legendarnog Montreux Jazz festivala…

Domaća publika imala je prilike da ga sluša i na Nišvil džez festivalu 2016. godine, kada je nastupio sa svojim bendom „Orlan Jazz“, a tu je i njegov pomenuti koncertni projekat u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim.

„Metropolis Music“, srpska izdavačka kuća, objavio je 2021. Album „Jazz Classic“ u izvođenju Olega. Na snimanju su učestvovali bubnjar Uroš Stamenković, kontrabasista Marko Branković i pijanista Milan Paunović.

Početak je zakazan za 19 sati u Koncertnoj dvorani smederevskog centra za kulturu, a ulaz je slobodan.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!