Prvo pojačanje Smedereva za novu sezonu – stigao Lazar Marković

SMEDEREVO, 30. januar 2024 – Posle odlaska tri bonus igrača, povratka sa pozajmica, Kaličanina, Ivića i Pirgića, kao i sporazumnog raskida ugovora sa Bojićem i Ristićem, Smederevci su danas dobili i prvo pojačanje; ugovor na godinu i po dana potpisao je Lazar Marković (24), dosadašnji član Vlasine.

On se nakon nekoliko dana od početka priprema priključio ekipi i već na prvom testu, na utakmici sa BASK-om, upisao se u strelce.

– Nema potrebe da ističem koliko sam srećan i zadovoljan što sam došao u klub sa ovako bogatom tradicijom. Nije me niko preporučio već sam došao na probu i na prvoj proveri zaigrao u drugom poluvremenu. Posle samo dva minuta, kada sam prihvatio loptu sa krila ušao sam u kazneni prostor i prihvatio loptu, šutirao i pogodio suprotan ugao. Odmah posle toga asistirao sam Marisavljeviću za novi pogodak. Lepši početak u novom klubu nisam mogao da poželim. Bez obzira što je u pitanju pripremna utakmica, žao mi je što nisam iskoristio zicer koji sam imao protiv rumunske ekipe u Staroj Pazovi, ali se nadam da ću u nastavku priprema, naravno i nastavku sezone, biti još golova – ne krije zadovoljstvo Lazar Marković.

Prva zimska akvizicija Smederevaca, istog imena i prezimena kao nekadašnji kapiten Partizana, ima ličnu želju da koliko-toliko krene njegovim stopama. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama Dubočice, potom je bio član ekipe Moravac Orion, nastavio u Jagodini, da bi se ponovo vrtaio u redove tamošnjeg prvoligaša – leskovačke Dubočice. Bio je i član vranjanskog Dinama i Vlasine, odakle je i stigao u Smederevo.

Već sutra učenici trenera Saše Mićovića imaće treći, do sada najteži test, rival  će im na terenu na Adi Ciganliji biti superligaš IMT.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!