Košarkaši Smedereva stotkom ispratili Lokomotivu u Lapovo

SMEDEREVO, 28. januar 2024 – U utakmici 12. kola Druge međuregionalne lige, bez većih poteškoća, učenici trenera Ivana Mijatovića upisali su još jednu pobedu postigavši više od 100 poena: Smederevo 1953 – Lokomotiva 1978 102:59 (32:15, 29:15, 18:22 i 23:7).

Susret neravnopravnih rivala sa dve trojke otvorio je Miloš Momčilović (6 poena), a raspoloženi u tom prvom periodu bili su Boris Stoiljković (16) i kapiten Nikola Vukasović (12), koji je u poslednjoj sekundi prve deonice dalekometnom asistencijom pronašao Dušana Kostića (11) za atraktivno zakucavanje uz zvuk sirene.

Drugu deonicu započeo je Dušan Nikolić (14) trojkom, iz trećeg pokušaja, a nešto kasnije (Dimitrije Radovanović (15) preslikao je akciju gostiju i slično kao i pre toga Kostić zakucao loptu koš.

Odmah potom, gosti su zatražili tajm-aut, koji nije promenio odnos snaga do odmora između poluvremena,  na koji  se otišlo sa ubedljivih 61:30 za domaće.

Drugo poluvreme je obeležio ulaskom u igru i košem Stefan Torbica, koji je na parketu ostao kratko, jer su šansu u većem delu utakmice dobile mlade snage Smedereva.

Nekompletni gosti iz Lapova nisu bili ravnopravan rival, ali su, zahvaljujući veoma raspoloženom Aleksandru Bogdanoviću (35 poena uz 6 trojki), treću četvrtinu rešili u svoju korist.

U poslednjoj deonici mladi Smederevci su „dodali gas“ , svi se upisali u strelce, a do nove stotke stigli su posle slobodnih bacanja već pomenutog Dimitrija Radovanovića.

U narednom kolu, Smederevci kao lideri na tabeli, gostuju trećeplasiranom Kruševcu i ako pobede sa čelne pozicije će ući u plej-of.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!