Od februara u Kovinu skuplja voda, iznošenje smeća, pogrebne usluge

KOVIN, 25. januar 2024 – Opštinsko veće u Kovinu je donelo Rešenje o davanju saglasnosti na promenu cena komunalnih i drugih usluga JP „Kovinski komunalac“, na novi cenovnik koji je prethodno utvrdio nadzorni odbor „Komunalca“.

Primena novih, viših cena počinje od 1. februara, što praktično znači da će građani u martu dobiti uvećane sume na računima za utrošenu vodu, izneto smeće i još neke usluge, a poskupljenja su od 10 do 15 odsto, u zavisnosti od usluge.

Tako će računi za vodu biće uvećani za 15 posto, kubik za domaćinstva u Kovinu koštaće 53,74 dinara (bez PDV-a), a za naseljena mesta nova cena je 51,28 dinara. Shodno tome, cena odvođenja otpadnih voda je uvećana za 15 procenata. U ovom procentu poskupljuju voda i kanalizacija i za ostale kategorije potrošača.

Od 1. februara biće skuplje i iznošenje smeća – nova cena je 110,95 dinara po članu domaćinstva, a srazmerno je poskupljenje ove usluge i za ostale kategorije korisnika, za 15 odsto u odnosu na važeće cene.

Poskupljenje se odnosi i na pogrebne usluge, sve su uvećane za 10 posto, kako u Kovinu, tako i u naseljenim mestima opštine, a za 10 odsto skuplje su i usluge iznošenja fekalija (u koje spada, recimo, rad cisterne za odgušivanje kanalizacije i sl).

Novim cenovnikom obuhvaćeno je i poskupljenje zimskog održavanja puteva koje obavlja „Kovinski komunalac“.

U odnosu na važeći cenovnik, neće poskupeti pijačne usluge, održavanje čistoće grada, dimničarske usluge, usluge zoohigijene, kao ni građevinsko-zanatski radovi (neke od ovih usluga poskupele su od novembra prošle godine, op.aut).

Informacija i foto: zvanična Internet prezentacija opštine Kovin, kovin.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!