Saslušan osumnjičeni za ubistvo, sledi ispitivanje svedoka i veštačenja

SMEDEREVO, 24.  januar 2024 – U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu danas je saslušan Z. J. (1982) iz Smedereva. Njemu se stavlja na teret da je u Smederevu lišio života poznanika, sada pokojnog I. I, sa kojim je neposredno pre toga  bio  kod zajedničkog prijatelja, a potom i u jednom ugostiteljskom objektu, da bi mu, kada su došli u kuću osumnjičenog, tu zadao više uboda nožem u predelu grudnog koša i stomaka,  vrata i leđa, nakon čega je telo pokojnog izneo iz kuće i ostavio ga u dvorištu.

Nakon saslušanja osumnjičenog, kojom prilikom se koristio svojim pravom da ne iznosi odbranu, tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

U predstojećoj istrazi, tužilaštvo će ispitati svedoke, obaviti potrebna veštačenja i preduzeti sve druge neophodne radnje u cilju utvrđivanja kompletnog činjeničnog stanja, navodi se u današnjem saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!