Pobeda Smedereva u prvoj pripremnoj utakmici, savladan domaći BASK

24.  januar 2024 – Fudbaleri Smedereva su danas odigrali prvi meč tokom priprema za nastavak prvoligaške sezone, koje obavljaju na BASK areni. Na terenu sa veštačkom podlogom, savladan je domaćin, i to ubedljivo: BASK – Smederevo 0:5 (0:2).

Fizički spremniji Smederevci dominirali su tokom celog prvog poluvremena. Već u 5. minutu najzapaženiji igrač gostiju Nikola Jovanović odlično je izveo korner, a gorostasni centarfor Veljko Vukašinović, koji je na probi u Smederevu, glavom loptu prosledio u gol sa pet metara.

Pokušao je još jednom Nikola Jovanović u 27. minutu, ali je odbranio golman domaćih.

I u 40. minutu je Nikola Jovanović ponovo bio u centru pažnje, predriblao je nekoliko igrača BASK-a i udarcem sa petnaestak metara pogodio malu mrežu za 2:0.

Početkom drugog poluvremena već je bilo 3:0 za goste. Potencijalno pojačanje iz Vlasine Lazar Marković dao je treći gol, a ubrzo je i Marisavljević postigao četvrti pogodak za Smederevo.

Razlika u kvalitetu je bila očigledna, međutim domaći su pripretili preko nekadašnjeg Smederevca Piplice, koji je uzdrmao prečku, a nakon toga stativu je pogodio i Ostojić.

Peti pogodak delo je Dragutinovića, koji je šutem sa nekih 15 metara pogodio gol uz pomoć prečke, lepo za oko.

Smederevo je u prvom poluvremenu nastupilo u ovom sastavu:

Jović, Aleksa Jovanović, Ćorković, Aleksa Marković, Kostić, Stojković, Petronijević, Rašljanin, Nikola Jovanović, Vukašinović, Velinov

Igrali su još:
Kašić, Cvetković, Radivojević, Radić, Panić, Vujičić, Ilić, Lazar Marković, Marisavljević i, Dragutinović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!