Još jedno smederevsko dete u „ligi petice“- Sara Stokić u AC Milanu

SMEDEREVO, 23. januar 2024 – Još se u štampi nije osušila vest da je Kosta Nedeljković postao novi član Aston Vile, a AC Milan je juče objavio da je potpisao ugovor sa Sarom Stokić, osamnaestogodišnjakinjom, rođenom Smederevkom.

Mlada Smederevka se, kako stoji na sajtu italijanskog kluba, ugovorom obavezala na vernost Milanu do juna 2026, a odgovara im i što osim za prvi tim ima pravo nastupa i za selekciju do 19 godina, za primaveru.

Sara je počela intenzivno da se bavi fudbalom kada je bila u petom razredu, trener kluba Petlić Srđan Mihajlovski, po rečima njenog oca Vladimira, smederevskog lekara, bukvalno ju je pokupio sa Fontane. Njen talenat nije ostao nezapažen, i igre u Petliću, neretko na terenu s dečacima iz muških selekcija, pa su sledile brojne ponude. Onda je, zbog škole, prešla u Zemun, gde je sa 15 godina igrala u Super ligi. Potom prelazi u Vojvodinu, a opet je presudno bilo to da može da nastavi da pohađa gimanziju.

– Sara je dokaz da sport i škola mogu zajedno, u četvrtoj godini gimnazije ima sve petice, samo tri četvorke je imala na polugodištu – kaže Sarin otac.

Menadžer Tobias Redhe, insistirao je da, nakon što je klub iz Milana pokazao interesovanje, odmah pređe u redove italijanskog velikana, ali je presudilo to da makar završi polugodište u gimnaziji, da može kasnije da maturira. Vojvodina je takođe bila korektna, shvativši da njenoj igračici sledi skok u karijeri, nije pravila nikakve probleme. Naprotiv, održali su i oproštajnu večeru.

Zanimljivo je i to da će u dresu Milana Sara opet imati na leđima broj 15, isti onaj koji je nosila dok je igrala za Petliću.

Inače, Sara je prvo počela da se bavi atletikom, mnogo duguje, po rečima njenog oca, treneru Atletskog kluba Smederevo Vesni Mihajlović, baš kao i Srđanu Mihajlovskom i Slavku Dajiću u Petliću i kasnije Neđi Čoliću u Zemunu, koji ju je sa 15 godina uvrstio u prvi tim.

Već dve nedelje je Sara u Milanu, polako se prilagođava novoj sredini, nema sumnje da će se i tamo dokazati mlada reprezentativka Srbije, koja je već zabeležila po šest nastupa u najboljim državnim selekcijama do 17 i 19 godina.

Foto: AC Milan, privatna arhiva, FB Petlić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!