Srbislav Čiplić po sedmi put prvi stigao do časnog krsta na Jugovu

SMEDEREVO,  19.  januar 2024 – Na bazenu na Jugovu, u organizaciji Odbora za negovanje pravoslavne tradicije, na Bogojavljanje je po osamnaesti put održano plivanje za časni krst. Prvi je, među 20 plivača koji su se danas nadmetali, do njega doplivao Srbislav Čiplić, kome je to već šest puta ranije pošlo za rukom.

Po tradiciji, nagrade su dobila prva trojica. Drugi je bio Petar Milisavljević, a treći Stefan Jezdović.  Čipliću je nagradu uručio domaćin ovogodišnje Badnje večeri u Smederevu dr Slobodan Dankov, drugoplasiranom potpredsednik Odbora za negovanje pravoslavne tradicije Radivoje Dobranić, a trećem Zoran Ignjatovć, član Odbora.

Inače, kako je posle još jedne pobede najavio Čiplić, ovo mu je bila poslednja, nema nameru da se više takmiči, prepustiće to drugima, a krst do koga je danas doplivao daće u humanitarne svrhe – za pomoć stradalima u Malom Orašju. Dve su ideje kako bi to mogao da učini; prva da organizuje aukciju, na kojoj će početna cena biti godina– 2024 i početni iznos toliko u dinarima i druga da ga pokloni hramu u Malom orašju i da se održi dobrotvorna večera, s koje bi prilozi bili upućeni porodicama nastradalih.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!