Pritvoren zbog pretnji da će zapaliti kuću, pijan pretio i policajcima

SMEDEREVO,  18.  januar 2024 – Po nalogu dežurnog javnog tužioca M. K. (52) određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati. On se tereti da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, predviđeno Zakonom o javnom redu i miru.

Naime, nakon što je policijska patrola noćas oko ponoći izašla na lice mesta, postupajući po prethodnoj prijavi oštećene, koja je inače unuka nevenčane supruge osumnjičenog, da joj je ovaj uputio pretnje da će joj zapaliti kuću, zatekla ga je u vidno alkoholisanom stanju, a on je tom prilikom policijskim službenicima uputio više uvreda i pretnji, sa kojim je nastavio i nakon što je priveden u policijsku stanicu.

Odmah nakon privođenja izvršeno je alkotestiranje i utvrđeno mu je prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,80 promila, nakon čega je po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno i zadržavanje, a osumnjičeni će u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu radi saslušanja, navodi se saopštenju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!