Evo kako možete da proverite koje podatke država ima o vama

18.  januar 2023 –  Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu objavila je danas uputstvo za građane koji žele da provere koje njihove podatke država poseduje.

„Da li ste znali da na Portalu eUprava možete da izvršite uvid i proveru svojih podatka koji se vode u okviru Centralnog registra stanovništva? Provera podataka koje Republika Srbija poseduje o vama je važan korak u zaštiti privatnosti i obezbeđivanju odgovornog korišćenja vaših ličnih informacija od strane državne uprave“, objavila je Kancelarija na Instagramu.

Naime, sekcija Moji podaci na portalu eUprava omogućava građanima uvid u sve lične podatke koji se nalaze u različitim državnim registrima, kao što su Centralni registar stanovništva, Centralni registar obaveznog zdravstvenog osiguranja, registrima PIO fonda, Poreske uprave i druge državne evidencije.

„Zbog visokog stepena zaštite, za pristup ovoj usluzi neophodno je da ste prijavljeni putem mobilne aplikacije ConsentID“, navodi se u objavi Kancelarije za IT I eUpravu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!