Policijska uprava u Smederevu: Krivičnih dela u 2023. manje za 18 posto

SMEDEREVO,  17.  januar 2023 –  Policijska uprava u Smederevu prosledila je medijima saopštenje o stanju javne bezbednosti na području koje pokriva tokom prošle godine u kome se navodi da je ukupan broj krivičnih dela  smanjen za 18, opšteg kriminaliteta za 15, a i privredni kriminal takođe u padu, i to za 43 posto.

Navodi se dalje da je rasvetljeno 96 odsto svih krivičnih dela sa elementima nasilja, uz napomenu da su rasvetljena sva ubistva, teške telesne povrede, izazivanja opšte opasnosti, iznude i ucene.

Pripadnici Policijske uprave, navodi se u saopštenju, postigli su značajne rezultate na suzbijanju neovlašćenog držanja i trgovine narkoticima i otkrili 224 krivična dela u vezi sa drogom, uz 269 zaplena, u kojima je zaplenjeno više od 34 kilograma raznih narkotika, dvostruko više nego 2022. godine.

Protekle godine zabeleženo je manje krivičnih dela protiv imovine građana i privrednih subjekata, pre svega razbojništva, krađe, teške krađe i naročito neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila, kojih je za 50 procenata manje.

Evidentirano je i smanjenje ukupnog broja prekršaja protiv javnog reda za 7 posto u odnosu na pretprošlu godinu, a najveće smanjenje je registrovano kod prekršaja nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja, navodi se u saopštenju PU u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!