Kosta Nedeljković – Mladi Smederevac uskoro u Premijer ligi, u Aston Vili

16. januar 2024 – Posle Aleksandra Mitrovića, Smederevo će imati još jednog predstavnika u, po mnogima, najjačoj ligi na svetu. Mladi desni bek Crvene zvezde Kosta Nedeljković, nekadašnji đak smederevske Osnovne škole „Dositej Obradović“, koji je prve fudbalske korake načinio u ovdašnjem „Petliću“, karijeru će nastaviti u Premijer ligi, u Aston Vili.

Kako pišu današnje birmingenske novine, uz mnogo lepih reči o Nedeljkoviću, transfer je vredan šest i po miliona funti, a dogovor je da u Zvezdi ostane do kraja sezone. Aston Vila ima i inače problem na poziciji desnog beka, jedini koji tu poziciju pokriva je Meti Keš, poljski reprezentativac engleskog porekla, a drugom koji bi mogao da igra uz desnu aut liniju, Kalumu Čejmbersu su date odrešene ruke da potraži novu sredinu. Tako mlađani rođeni Smederevac, kada se nađe u bordo-plavom dresu, ako se nešto u međuvremenu ne promeni, neće imati preveliku konkurenciju.

Vest da je sve utanačeno između Vile i Zvezde je na svom Tviter nalogu objavio i inače uvek dobro informisani Fabricio Romano, italijanski novinar čija su specijalnost baš transferi.

Naša štampa piše uglavnom o cifri, pominje se 9 miliona evra kao novac koji će Zvezda dobiti, uz napomenu da će beogradski klub dobiti i 15 posto od eventualnog narednog transfera osamnaestogodišnjaka rođenog u Smederevu.

Nedeljković, 16. decembra prošle godine je postao punoletan, kako je rečeno, fudbal je počeo da uči u smederevskom „Petliću“, iz koga je kao dečak otišao u Crvenu zvezdu.

“Najbezbrižniji i najlepši period naših života je bilo vreme provedeno u Petliću, tada nam je fudbal bio igra, a druženje najbitnija stvar na svetu“, izjavili su nedavno Kosta Nedeljković i drugi Smederevac, Marko Milovanović, koji se prošle godine iz Partizana otisnuo u svet, u špansku Almeriu.

Nedeljković je ove sezone pod vođstvom Baraka Bahara odigrao 18 utakmica za Zvezdu, dva puta asistirao, nastupao je i u Ligi šampiona za omladince, kao i u Prvoj ligi Srbije, gde je igrao i za Grafičar na dvojnoj registraciji. Ono što ga je preporučilo engleskom premijerligašu su pre svega njegove igre u Ligi šampiona, u kojoj je nakon drugog kola bio u sastavu u svakom Zvezdinom meču i ostavio odličan utisak.

Nedeljković ima 12 nastupa za reprezentaciju Srbije do 17 godina, tri puta je igrao u selekciji do 18 i četiri puta u onoj do 19 godina, za koju je postigao i jedan gol, u susretu s Mađarskom prošlog leta, a selektor Dragan Stojković je najavio da njega najozbiljnije računa u narednim nastupima najbolje selekcije.

Foto/ilustracije: printscreen i privatna arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!