Oklopnici se okupili i počeli pripreme za prolećni deo sezone u Prvoj ligi

SMEDEREVO, 15.  januar 2023 – Posle jednomesečne pauze danas su se okupili fudbaleri Smedereva. Najpre su pod nadzorom specijalista sportske medicine iz Beograda obavljeni detaljni lekarski pregledi, a onda je šef struke Saša Mićović održao prvu prozivku.

– Letos kada smo došli zacrtali smo ciljeve i na nama je da ih sada realizujemo. Naša, a i žela svih u klubu je da budemo bolji nego što smo bili jesenas. Uz maksimalni rad i zalaganje, uz detaljno isplanirane pripreme, mi to hoćemo i možemo. Želim vam sreću i zdravlje i da na terenu ostvarite ono što se od vas očekuje – kazao je okupljenim fudbalerima trener Saša Mićović.

Kao i ranijih godina, i ovom prvom okupljanju prisustvovao je i nekadašnji golgeter Smedereva, a sada u Gradskom veću zadužen za sport, Saša Branežac.

– Mislim da posedujemo zavidan kvalitet, što se jesenas i videlo na terenu. Ni na jednoj utakmici nismo bili u podređenom položaju u odnosu na bilo koju ekipu iz našeg ranga takmičenja. Zbog toga smo malo podigli lestvicu, u odnosu na prošlo leto i početak sezone. Cilj nam je da se najpre plasiramo u plej-of i da izborimo što bolji plasman, a ako se ukaže prilika nećemo se libiti da pokušamo da se plasiramo i u Super ligu. Trudićemo se da ojačamo tim, stručni štab, zajedno sa sportskim direktorom, intenzivno radi na tome a grad će pružiti maksimalnu  podršku da se te želje ostvare – rekao je Branežac.

Nije izostalo ni obraćanje dugogodišnjeg internacionalca, a sada sportskog direktora kluba, Predraga Sikimića.

– Znamo šta nam je činiti i zbog toga smo se trudili da vam maksimalno obezbedimo uslove za rad. Zbog loših vremenskih prilika ne želimo ništa da rizikujemo pa ćemo od danas pa do kraja meseca trenirati na BASK areni. Od 1. februara odlazimo u Crnu Goru, gde ćemo obaviti dvonedeljne pripreme i, u dogovoru sa stručnim štabom, odigrati najmanje četiri kontrolne utakmice. Do tada bi trebalo da kompletiramo redove, a znamo da nam treba špic, desetka i krilni napadač, a možda i još jedan golman. Sada se mnogo bolje poznajemo i uz adekvatne novajlije očekujem da izborimo mesto koje vodi u Super ligu – optimista je Sikimić.

Prvom ovogodišnjem okupljanju Smederevaca prisustvovao je i generalni sekretar Marijan Milenković, naravno bili su tu i Mićovićev pomoćnik Bojan Ostojić, trener golmana Dušan Vasiljević,  kao i ekonom Vladimir Osmanović, koji je kandidatima za najbolji sastav podelio opremu,

Na prvom treningu nije bilo izostanaka, odmah nakon prozivke svi fudbaleri su izašli na teren. Okupljanju, prvom u novoj godini, odazvali su se: golmani Stefan Jović i Petar Kašić, igrači Nikola Stojković, Miroljub Kostić, Nikola Vujičić, Nikola Dimitrijević, Nikola i Aleksa Jovanović, Aleksa Marković, Ivan Ćorković, Dimitrije Petronijević, Stefan Radić, Petar Panić, Vladimir Ilić, Luka Luković, Nemanja Obradović, Stefan Stevanović, Miloš Radivojević, Nemanja Dragutinović i Miloš Ožegović. Zajedno sa njima su i trojica potencijalni novajlija, Smederevci Mateja Bačanin (20) i Uroš Cvetković (19), dosadašnji članovi surčinskog Jedinstva, kao i Igor Marisavljević (19) iz Mladog radnika 1926.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!