Od ponedeljka prijave za vaučere, da li će opet svi otići za dan?

14.  januar 2023 – Prijava za vaučere od po 10.000 dinara, za subvencionisane odmore u Srbiji, počinje sutra, 15. januara, na šalterima Pošte Srbije, a oni se mogu koristiti do 20. novembra. Biće podeljeno 100.000 vaučera, a poučeni iskustvom ranijih ciklusa, kada su za relativno kratko vreme svi podeljeni, oni koji se bave turizmom u Srbiji preporučuju da zainteresovani ne čekaju mnogo nego da prikupe sve neophodne papire. Obrazac prijave za vaučere može se naći na sajtu Pošte Srbije i Ministarstva turizma i omladine.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, stariji od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do 80.000 dinara mesečno.

Vaučer se može koristiti za usluge smeštaja, u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera, u trajanju od najmanje pet noćenja, a do sada se prijavilo više od 4.400 ugostiteljskih objekata i hotelijera iz čitave zemlje koji žele da učestvuju u sistemu vaučera.

Uz prijavu, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Povišena je i granica kada su u pitanju primanja, pa je umesto 70.000, koliko je bilo u prošlom ciklusu, sada limit 80.000 dinara. Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 80.000 dinara prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Pošta je, osim evidentiranja prijava, zadužena i za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika, koji se o statusu svoje prijave i uslovima korišćenja mogu informisati pozivanjem kontakt centra Pošte 0700/100-300.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!