Košarkaši Mladosti pobedili u derbiju posle drame i preokreta

SMEDEREVSKA PALANKA, 12.  januar 2023 – Ne može bez drame kada u Smederevskoj Palanci igraju Mladost SP i Hercegovac. Prošle sezone su slavili gosti iz Gajdobre, posle tri produžetka i velikog preokreta, a sada su Palančani slavili nakon produžetka i neverovatnog preokreta. U derbiju 16. kola Druge muške lige Srbije: Mladost SP- Hercegovac 93:90 (17:20, 19:26, 20:22, 25:13, 12:9).

U sjajnom ambijentu, pred punim gledalištem, navijačima oba tima, viđena je utakmica za pamćenje. Ne toliko po kvalitetu, koliko po pravoj drami. Mladost SP je bila skoro bezizlaznoj situaciji, ali je ostvarila herojski trijumf, bila jača i od sudija i znatno povećala šanse za najviši plasman.

Gosti su bolje otvorili meč, domaći nervozni i brzopleti, ali neujednačen kriterijum suđenja je bio na starni Hercegovca. Čudan je podatak da su gosti izveli čak 22 slobodna bacanja, a Mladost SP samo 8, uz to odnos u faulovima 18:10 u korist Palančana. „Napunjeni“ ličnim greškama po 3 i 4 bili su nosioci igre domaćih (Šparović, Papić, Stojanović, Nikolić…).

Ni treći kvartal nije nagoveštavao preokret. Išli su gosti i na +16, ali herojska partija Palančana u finišu. Meč-vineri bili su igrači iz drugog plana Kostić, Petković, Todorović, Krsmanović… Trojku za produžetak daje Nikola Kostić 3 sekunde pre kraja.

U dodatnih pet minuta, iscrpljujuća borba, koju Palančani rešavaju, jer su bili spremniji i pribraniji…. Mladost vodi 4 razlike šest sekundi pre kraja, Gaćeša daje trojku, ali je Kostić sjajan sa penala. Drama sa hepi-endom!

Meč sezone odigrao jer Aleksa Krsmanović sa dabl-dablom: 17 poena i 14 skokova. Dragoslav Papić 20 poena(6 skokova), Miloš Petković 17 poena(8/4 za tri), Nikola Kostić 10, Aleksandar Nikolić 12( 6 skokova), Mladen Stojanović 8, Minja Todorović 5, Mladen Stojanović 8, Petar Šparović 4 (9 asistencija), Aleksa Marković 5 skokova…

Kod Hercegovca najbolji su bili Todorić i Gaćeša sa po 24 poena.

Informacija i foto/printscreen: palankadanas.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!