Novi sastanak poljoprivrednika i ministarke poljoprivrede u četvrtak

9. januar 2024 – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uputilo je poziv predstavnicima udruženja poljoprivrednika da dođu u četvrtak na sastanak u Vladu Srbije, saopšteno je danas.

Na inicijativu Udruženja poljopreivrednik Stig iz Požarevca, podsećamo, prošle nedelje je održan sastanak predstavnika udruženja poljoprivrednika, na kom su se saglasili da postoje problemi kod funkcionisanja platforme eAgrar, kao i da su nejasni detalji osnivanja i plana rada najavljene Poljoprivredne komore.

„Što se tiče eAgrara, mislimo da nas je ministrka prevarila. Prvo su prihvatili upis parcela sa ugovorom koji nije overen kod notara, te parcele su ubacivane u biljnu strukturu, da bi već u ponedeljak posle izbora sve to stalo. Ministarka je decidno rekla da ćemo mi imati prava na subvencije za te parcele, onda je 26. decembra rekla ‘ne, nemate prava’. Mi smatramo da je ovo krajnje nekorektno“, rekao je za Agroklub predsednik Uduđenja poljoprivrednika Stig  Nedeljko Savić i dodao da na taj način 300 evra po hektaru subvencija neće ostvariti ni 10 odsto poljoprivrednika iz tog udruženja i sa područja Požarevca.

Foto: Pidikanci na okupu FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!