Konstitutivna sednica Skupštine opštine Velika Plana biće 24. januara

VELIKA PLANA,  8.  januar 2024 – Predsednik Privremenog organa u Velikoj Plani Igor Matković zakazao je konstitutivnu sednicu Skupštine opštine za 24. januar u 10 sati. Na sednici će biti potvrđeni mandati odbornika i izabrani predsednik Skupštine i njegov zamenik i postavljen sekretar lokalnog parlamenta, koji ima 39 doborničkih mesta.

U novom sazivu Skupštine opštine naprednjaci će imati 23 odbornika, što je za pet manje nego na izborima koji su održani pre četiri godine. Drugo mesto  na nedavnim izborima pripalo je Koaliciji Nova DSS-POKS, kojoj će biti verifikovano šest odborničkih mandata, dvostruko više nego što su imali.

Za izbornu listu Srbija protiv nasilja, koaliciju Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde i Narodnog pokreta Srbije, glasalo je 2.084 birača, što je bilo dovoljno za četiri odbornička mandata.

Socijalistička partija Srbije, osvojila je takođe četiri odbornička mandata – jedan manje nego na prošlim izborima, kada su socijalisti nastupili u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom.

Za mesto u lokalnom parlamentu izborila se i lista Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje i ima jedan odbornički mandat, a odbornik će biti i Vojkan Stević, koji je u izbornoj trci učestvovao sa grupom građana Velika Plana može bolje.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!