GG „Bog, porodica, Smederevo“ podržaće SNS za većinu u Skupštini

SMEDEREVO,  8.  januar 2024 – Danas, dugog dana Božića, predstavnici Grupe građana „Bog, porodica, Smederevo“ sazvali su konferenciju za štampu da medijima ali i javnosti saopšte da će u budućem sazivu smederevske Gradske skupštine njihova tri odbornika naprednjacima dati neophodnu većinu.

Glavni razlog, kako su naveli u uvodnoj reči, jeste taj da im je vladajuća stranka obećala realizaciju dva njima najznačajnija projekta; izgradnju spomenika žrtvama komunističkog terora u Smederevu na Jezavi i memorijalnog centra – spomenika kod crkve Svetog proroka Jeremije u Vrbovcu. Ono, ima i treći – projekat snabdevanja tehničkom vodom šumadijskih sela.

Drugi razlog je, kako rekoše, što neće u vlast socijalistima, koji su im realizaciju prvog od dva prvonavedena projekta opstruirali 2004. uprkos odluci tadašnje lokalne skupštine. Ovi sadašnji socijalisti su, kažu, samo nova generacija komunista protiv kojih su oduvek bili.

– Naš prvobitni stav je bio da se ne uključujemo ni u kakve političke pregovore i da zastupamo projekte koji su od opšteg nacionalnog i od lokalnog interesa. Međutim, prethodnih dana su opozicione grupacije intenzivno tražile od nas da se izjasnim hoćemo li zajedno sa njima da podržimo dogovor sa Socijalističkom partijom Srbije, da ona napusti vladajuću koaliciju i da sa opozicijom preuzmu vođenje grada. Nama je sasvim jasno da će u takvoj većini žrtve komunističkog terora čekati još 40 godina, da ova mlada generacija socijalista ode u penziju – kazao je Bojan Kostić ispred GG „Bog, porodica, Smederevo“.

Upitani direktno – šta će biti ukoliko SPS uđe opet u savez sa SNS-om i na lokalnom nivou – odgovor je bio da socijalisti neće biti u poziciji da odlučuju. Tako im je obećano, imaju garancije.

Ova grupa građana je, podsetimo, bila potpisnik dogovora od 22.12.2023, posle izbora. o saradnji i zajedničkom nastupu novoformiranog „Saveza za odbranu Smedereva“,  ali Novica Đurđević tvrdi da nije bilo nikakvog sporazuma, da je njihov predstavnik samo potpisao zapisnik sa sastanka.

Dr Goran Kuljanin, čije ime je bilo kao nosioca liste, bio je prisutan na konferenciji, ali se nije oglašavao.

Na lokalnim izborima, podsetimo i to, SNS je osvojio 34 mandata, lista „Srbija protiv nasilja“ 8, „Za naše Smederevo“ – dr Ivan Stevanović 7, SPS 6 mandata, četiri su pripala listi „Misli drugačije“ Andrija Pavlović Profa i po tri „Budimo Smederevo kojem se nadamo“ – profesor Nebojša Jovanovi Neba i Dejan Pirić i Dr Miloš Jovanović „Nada za Smederevo“  i Grupa Građana „Bog, porodica, Smederevo“ – dr Goran Kuljanin i Srpskom pokretu „Dveri“ dva mandata.

Za prostu većinu u lokalnom parlamentu neophodno je 36 odbornika.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!