Pijan se vraćao, pretio i udarao ženu, a imao zabranu prilaska

SMEDEREVO, 27. decembar 2023 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, prema osumnjičenom S. D. (50) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Njemu se stavlja na teret da je u alkoholisanom stanju, u porodičnoj kući u Smederevu, svojoj supruzi uputio najpre verbalne pretnje, potom i više udaraca nogom u predelu tela. Tokom iste noći na predlog dežurnog javnog tužioca izrečene su hitne mere zabrane prilaska žrtvi nasilja i privremenog udaljenja iz stana, da bi se on nakon toga, prekršivši ove mere, u dva navrata, u ranim jutarnjim satima i oko podneva, vraćao na mesto događaja, uputivši joj ozbiljne pretnje, zadajući joj udarce zatvorenim i otvorenim šakama u predelu glave, da bi se potom udaljavao u nepoznatom pravcu.

Nakon što je pronađen priveden u prostorije policijske uprave utvrđeno i prisutvo alkohola u organizmu od 2,20 promila, a po nalogu javnog tužioca je protiv osumnjičenog najpre sproveden prekršajni postupak zbog kršenja hitnih mera, kojim je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana. Nakon što je izdržao izrečenu sankciju osumnjičenome je određeno i zadržavanje od 48 časova, a potom i pritvor.

Na ovaj način osumnjičeni je neprekidno lišen slobode počev od 9.12.2023. godine, kao dana kritičnog događaja, što predstavlja dobar primer efikasne primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici koji je donet 2016. godine i Zakonika o krivičnog postupka, kao i efikasnog rada i saradnje javnog tužilaštva, policije i prekršajnog suda, navodi se u današnjem saopštenju OJT u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!