Grupe građana i stranke formiraju Savez za odbranu Smedereva

SMEDEREVO, 22. decembar – Danas je održan sastanak predstavnika lista koje su na lokalnim izborima u Smederevu prešle census i stekle pravo da imaju odbornike u novom sazivu Gradske skupštine. Sastanku su prisustvovali  predstavnici lista Smederevo protiv nasilja – Nikola Beronja, GG Dr Ivan Stevanović – Za naše Smederevo, Andreja Pavlović Profa – Misli drugačije, Budimo Smederevo kojem se nadamo – profesor Nebojša Jovanović – Neba i Dejan Pirić, Dr Miloš Jovanović – Nada za Smederevo, Grupa građana Bog–porodica–Smederevo – doktor Goran Kuljanin i Ivan Sovtić i Srpski pokret Dveri – Boško Obradović.

S obzirom da, kako se navodi u saopštenju sa sastanka, na izborima 17.12.2023. nijedna lista nije osvojila većinu i nije u mogućnosti da sama formira gradsku vlast, kao i da su sve liste prešle cenzus, poruka građana je jasna; neophodno je formiranje nove, zdrave koalicije koja će raditi isključivo u interesu građana Smedereva.

Na sastanku su donete sledeće odluke:

  1. Sve prisutne liste otpočeće zajedničku saradnju u cilju odbrane izborne volje građana Smedereva.
  2. Formiraće se Savez za odbranu Smedereva koji će činiti navedene odborničke liste koje su prešle cenzus na lokalnim izborima u Smederevu 2023.
  3. Sastanak koji je održan je prvi u nizu u cilju odbrane izborne volje birača i postignut je dogovor da se nastavi sa redovnim održavanjem sastanaka do formiranja nove vlasti u Smederevu.
  4. Rezultati glasanja jasno ukazuju da neophodna saradnja sa Gradskim odborom SPS-a, koje pozivaju na razgovor.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!