Zbog prevoza migranata taksista, već osuđivan za to delo, u pritvoru

SMEDEREVO, 21. decembar – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, prema osumnjičenom A.J. (22) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Njemu se stavlja na teret da je 19. decembra, upravljajući taksi putničkim motornim vozilom, za unapred plaćenu naknadu u iznosu od 60 eura po osobi, omogućio nedozvoljeni tranzit kroz Republiku Srbiju, od prihvatnog centra u Preševu ka Beogradu, petorici migranata, državljana Avganistana koji nemaju odobren boravak u Republici Srbiji.

Oko podneva tog dana najpre uočen od strane policijskih službenika, a zatim i praćen do pogodnog mesta za zaustavljanje, da bi zatim i bio isključen iz saobraćaja na delu državnog puta A1 na parking prostoru kod sela Kolari.

Nakon što je priveden u prostorije policijske uprave, po nalogu javnog tužioca mu je najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor. Na opasnost od ponavljanja krivičnog dela naročito ukazuje okolnost da je on i 2019. godine pravnosnažno osuđen za isto krivično delo.

Krivično delo Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi vrši i  ko u nameri da sebi ili drugom pribavi kakvu korist, omogućava drugom nedozvoljeni prelaz granice Srbije ili nedozvoljeni boravak ili tranzit kroz Srbiju, a za konkreni oblik krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina, navodi se u današnjem saopštenju OJT u Smederevu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!