Ostvariću želju svog brata i ujedno pomoći osobama ranjenim u masakru

18. decembar 2023– Ja sam Jovan Mitrović, brat Petra i Marka Mitrovića, nastradalih u Malom Orašju, 4. maja.

Moj brat Petar je u životu imao mnogo planova i želja. Za njegovih 25 godina života, to je bilo malo, koliko je planirao: da je poživeo i dva puta toliko, ne bi stigao sve da ih ostvari. Razlog zašto vam se sada obraćam je vezan za ostvarenje jedne od tih želja. Jedna od Pecinih želja bila je da iz našeg sela Malo Orašje krene put Manastira Tumane gde bi stigao na pričest. Pričao je o tome dugo, sigurno par meseci. Nije mu se dalo da krene. Iz dana u dan je spremao opremu za to hodočašće: ranac za planinarenje, šator za prenoćište i drugo.

Osećam potrebu da to uradim za njega, da barem njegove želje oživimo na neki način, jer je meni i mojoj porodici to veoma važno. Sve porodice koje su izgubile sinove, ćerke, braću i sestre, prijatelje, traže načine utehe u njihovim željama koje su imali, a nisu ostvarili, i rade na tome da ih ispune. Kroz ostvarivanje tih želja, traje, ne samo sećanje na njih, već i trajno prisustvo njihovog duha, njihovih ambicija, njihove dobrote i ljubavi.

Pored toga što ću istrčati do manastira Tumane zbog mog brata Pece, verujem da bi njemu bilo još draže da to uradim u humane svrhe za mlade koji su teško ranjeni u masakru, 4. maja.

U petak 29. decembra, 2023. godine ću trčati iz Malog Orašja ka manastiru Tumane. Ovim putem, sve Vas pozivam da donirate koliko ste u mogućnosti i podržite neostvarenu Pecinu želju time što ćete, u okviru svojih mogućnosti, novčano pomoći oporavak teško ranjenih u Malom Orašju.

Podaci za uplatu: Jovan Mitrović

Račun: 160-6000000847092-76

Svrha uplate: Pomoć ranjenima u Malom Orašju

Akcija prikupljanja pomoći traje do 31.12.2023. godine

Objavljeno na: javniservis.net

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!