Veteran Raško Katić doneo pobedu Batočincima u derbiju

SMEDEREVO, 16. decembar 2023 –  U neizvesnoj završnici, derbi ove večeri odigran u Dorani Smederevu pripao je košarkašima iz Batočine: Smederevo 1953 – Sloga (B) 81:83 (22:25, 14:22, 30:19 i 15:17).

Od početka utakmice do same završnice prve deonice bio je rezultatski egal, da bi gosti trojkom Mitrovića taj period rešili u svoju korist.

Iako bodreni sa tribina, u drugoj četvrtni, nizom grešaka i promašaja domaćin je dozvolio gostima da i tu deonicu dobiju, koji su na odmor otišli sa 11 koševa prednosti.

Predvođeni kapitenom Nikolom Vukasovićem  (28 koševa), tek u drugom poluvremenu, tačnije u trećoj četvrtini, učenici trenera Ivana Mijatovića zaigrali su kako se od njih očekivalo. Uz trojke Perišića (17) i poene Kostića (13) i Stojiljkovića (7) domaći su uspeli da izjednače – 66:66.

Početak poslednje deonice, što se domaćih košarkaša tiče bio je za zaborav; čitavih pet minuta nisu uspeli da probace loptu kroz obruč. Košem Perića (9) u finišu meča domaći su neutralisali vođstvo gostiju, a onda je 13,9 sekundi pre kraja korpulentni veteran, nekadašnji reprezentativac Raško Katić (13) pogodio i, ispostavilo se, tim košem odlučio meč, jer Smederevci nisu iskoristili poslednji napad.

Vredan pomena je i lep gest rukovodstva Smedereva. Pre početka utakmice Dragan Kaplarević je u ime kluba predao uramljenu sliku Stefanu Torbici, dugogodišnjem članu Smedereva, sada basket 3×3 ekipe Partizana. On je na 20. mestu liste basketaša na svetu.

Narednog vikenda Smederevci se sastaju sa još jednom Slogom, ovoga puta u Petrovcu na Mlavi.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!