Poziv za davanje predloga za priznanja na Svetosavskim svečanostima

SMEDEREVO, 15. decembar 2023 – Povodom organizovanja 35. Smederevskih svetosavskih svečanosti, koje će biti u januaru 2024. godine, grad Smederevo pozvao je danas zainteresovane da daju svoje predloge za dodelu priznanja i nagrada koje se svake godine o Savindanu uručuju istaknutim pojedincima i pravnim licima za izuzetne rezultate ostvarene u određenim oblastima rada i stvaralaštva.

Odlukom o priznanjima, nagradama i poveljama grada Smedereva, utvrđeno je da se povodom Svetosavskih svečanosti dodeljuje Svetosavska povelja i Svetosavska nagrada za stvaralaštvo mladih.

Svetosavska povelja se dodeljuje fizičkim i pravnim licima za izuzetne rezultate ostavarene u dužem vremenskom periodu u oblasti prosvete, nauke, kulture i zdravstva.

Svetosavska nagrada za stvaralaštvo mladih dodeljuje se za najuspešnije rezultate i ostvarenja učenika i studenata sa prebivalištem na teritoriji grada Smedereva: učenicima koji imaju prosečnu ocenu 5.0, koji su u toku školovanja u osnovnoj i srednjoj školi osvojili najmanje jedno od prva tri mesta na republičkom ili međunardonom takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji iz opšteobrazovnih ili stručnih predmeta i područja rada, u organizaciji Ministarstva prosvete, odgovarajućih stručnih društava prosvetnih radnika ili zajednicia srednjih stručnih i umetničkih škola, kao i studentima fakulteta i akademija, koji su osnovne studije završili u roku sa najnižom prosečnom ocenom 9,60.

Inicijativu za dodelu proiznanja i nagrada mogu dati preduzeća, ustanove, mesne zajednice, društvene organizacije, udruženja građana i organi jedinice lokalne samouprave.

Pravo inicijative za dodelu priznanja i nagrada imaju i pojedinci i grupe građana sa područja grada Smedereva.

Inicijative za dodelu  Svetosavske povelje i Nagrade za stvaralaštvo mladih, obrazložene podacima o rezultatima rada pojedinaca, odnosno pravnog lica koji predlaže, potrebno je dostaviti na adresu : Grad Smederevo – Odboru za organizovanje Svetosavskih svečanosti, Omladinska 1, najkasnije do 19. januara 2024. godine.

Tradicionalno, nagrade i priznanja dobitnicima će biti uručene na Svetosavskoj akademiji, 26. januara 2024. godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!