Košarkaši Smedereva pozivaju navijače na derbi sezone ove subote

SMEDEREVO, 15. decembar 2023 – Posle osam odigranih kola u ovom prvenstvu, košarkaši Smedereva 1953 imaju isto toliko pobeda i sa 16 bodova prvi su  ispred Sloge iz Batočine koja ima bod manje. Ove subote na parketu Dvorane Smederevo sastaće se ove dve ekipe, sa početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Učenici trenera Ivana Mijatovića savladali su u prvom delu prvenstva Druge regionalna lige Slogu na njenom terenu sa 25 koševa razlike. U međuvremenu Batočinci su se pojačali, pa će subotnji duel biti derbi ne samo kola već i sezone.

Da bi sačuvali lidersku poziciju i sa maksimalnim učinkom preneli bodove u plej-of takmičenje neophodna je pobeda, baš kao i podrška sa tribina da bi se do nje došlo. Zbog toga iz smederevskog kluba pozivaju sugrađane i ljubitelje košarke da dođu i pruže im podršku da naprave veliki korak ka plasmanu u viši rang takmičenja.

Inače, u prošlom kolu Smederevci su gostovali u Aranđelovcu i upisali novu stotku, domaću Šumadiju 2017 savladali su sa 103:45. Bila je to prilika da svoje mogućnosti iskažu i oni sa manjom minutažom, a dvocifren učinak imali su Novosel 21, Kostić 16, Lakićević 11 i Perić, Ilić i Nikolić po deset poena.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!