Još jednom ispušteni bodovi, Mladost izjednačila iz penala u nadoknadi

NOVI SAD, 14. decembar 2023 – U zaostaloj utakmici 17. kola Prve lige, danas su se u Novom Sadu, iz trećeg pokušaja, sastali domaća Mladost GAT i Smederevo. I podelili bodove, a sve to jer su se Smederevci,  umesto da dotuku rivala skromnih mogućnosti, odlučili da čuvaju vođstvo. Kazna je stigla u sudijskoj nadoknadi, iz krajnje problematičnog penala, ali to neretko tako biva: Mladost GAT – Smederevo 1924 1:1 (0:1).

Da je ova utakmica igrana na GAT Areni u Novom Sadu, gde je prvobitno trebalo da bude, verovatno bi opet bila odložena zbog kiše koja je tokom čitavog jutra i prepodneva padala u Novom Sadu. Međutim stadion Karađorđe, iako sa tgerenom natopljenim vodom na pojedinim mestima, mogao je da istrpi još jedan ovakav meč.

Domaći su krenuli ambiciozno, u 10. minutu šutirao je crnogorski internacionalac u dresu Mladosti Ivan Vukčević, iskosa sa leve strane, a lopta je očešala prečku gola Smedereva sa gornje strane.

Uzvratili su Smederevci preko Nikole Jovanovića u 20. minutu, ali je Elesin na golu domaćih lako uhvatio loptu.

Igrao se 25. minut – velika šansa za goste; Elesin je loše ispucao loptu, Ilić je pokušao iz prve, lopta je došla do Ivića koji proigrava Obradovića, a ovaj iz izgledne prilike šutira pored stative.

A onda, u 38. minutu – 0:1; loptu je iz slobodnog udarca ubacio Dimitrijević, Ivić je  vratio na peterac, lopta se nakratko zakoprcala u blatu, a Obradović je dotrčao iz srca šensaesterca i smestio je u mrežu domaćina.

Na startu drugog dela videlo se da su domaći pošli po izjednačenje, ali ovaj tim, i to se videlo, da ponovimo, prilično skromnih mogućnosti, nije uspevao da ozbiljnije ugrozi Jovića pred golom Smedereva. Na ruku im je išlo i to što su se smederevski fudbaleri, iz nepoznatog razloga, odlučili da linije pomere na tridesetak metara od svog gola i tek iz eventualnih kontri pokušaju nešto. Takva taktika vrlo često zna da se obije o glavu onom ko je sprovodi.

Mladost je u nekoliko navrata zapretila preko Čečarića, šutirali su i sa ivice i izvan šesnaesterca, ali ništa od toga nije bilo za brigu Jovića. Smederevci su, baš kad su morali, izbacivali lopte ka usamljenom Obradoviću ili ko se već tamo našao, pa ovaj ako nešto s njima uradi, ako pronađe nekog saigrača, dobro… Ako ne, opet dobro, samo da prođe vreme. Čak je i Jović dobio žuti karton zbog odugovlačenja.

I onda je vreme stiglo do onog koje sudija nadokanađuje, jedna lopta sa strane je uletela u kazneni prostor Smedereva, Radivojević je, sve je na to ličilo, bio odgurnut, a lopta ga, dok je padao, pogađa u ruku. Sudija Miroslav Milenković nije se dvoumio ni časa, pokazao je na belu tačku. Uzalud su bili protesti gostiju, u ovoj ligi VAR-a nema, a i da ima, stekao se utisak, sudija se ne bi dvoumio, toliko je bio samouveren, siguran u svoju odluku, iz samo njemu znanih razloga. Milan Jokić je bio siguran realizator i domaćin je stigao do boda, Smederevci su izgubili dva.

Ovo je bila poslednja ovogodišnja utakmica Smedereva, koje proleće čeka na petom mestu na tabeli sa 30 bodova. Kako je počelo, moglo je i mnogo bolje, kako se ova sezona primicala kraju, moglo je da bude i gore. Možda i ne treba biti nerealan – Smederevo je ipak povratnik u ovaj rang takmičenja.

 

.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!