Ugovori za stipendije srednjoškolcima i studentima romske nacionalnosti

SMEDEREVO, 13. decembar 2023 – Učenicima srednjih škola i studentima romske nacionalnosti sa područja grada Smedereva uručeni su ugovori za stipendiranje u školskoj 2023/2024. Lokalna samouprava je za te namene iz budžeta izdvojila dva miliona i 400 hiljada dinara.

„ Smederevo je jedan od retkih gradova u Srbiji, koji ima Lokalni akcioni plan za poboljšanje položaja Roma i Romkinja i na takav način želimo da doprinesemo vašem boljem statusu u društvenoj zajednici kojoj svi pripadamo. Zahvaljujući stipendiranju, iz godine u godinu, imamo sve veći broj učenika iz romske populacije koji upisuju i završavaju srednju školu, ali ima i onih koje svoje obrazovanje nastavljaju na fakultetima. Naš cilj je da među vama imamo što više obrazovanih ljudi, jer je obrazovanje temelj razvoja društva, ali i svakog pojedinca na putu obezbeđivanja sopstvene egzistencije. U tome nam je veoma važna i podrška vaših roditelja koji su prepoznali kolika je uloga škole u vašem odrastanju i sazrevanju“, rekla je predsednica Privremenog organa grada, Jasmina Vojinović i stipendistima poželela dobre rezultate u školovanju.

Pravo na stipendije ostvarilo je 44-oro učenika srednjih škola i dvoje studenata.

Grad Smederevo će i dalje podržavati sve učenike i studente koji budu uspešni tokom školovanja, rečeno je na svečanom uručenju ugovora stipendistima.

Informacija i foto: Gradska uprava Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!