Što se tiče neradnih dana, kalendar za 2024. i „padanje“ praznika nas baš ‘oće

11. decembar 2023 – Ostalo je dvadeset dana do Nove godine i svi već uveliko znaju da će da, što bi naš narod rekao, “padne spajanje”.  Prvi i drugi su ponedeljak i utorak, ‘de ćeš bolje?  A ni na ostatak kalendara za narednu godinu ne možemo da se požalimo kada je „padanje praznika“ u pitanju. Uostalom, pogledajte.

To da će neki da iskoriste priliku da spoje Novu godinu i Božić i da ne pričamo, ali već narednog meseca sleduje nam novi „zgodno padajući“ praznik. Dan državnosti se praznuje u dva neradna dana i, gle čuda, 15. i 16. su četvrtak i petak. Opet jedan dooobro produženi vikend.

Slede Uskrs i Prvi maj – pravi mali raspust. Uskrs je 5. maja, a Prvi maj – šestog li je sedmog li je? Šala na stranu, neradni dani su od srede 1. maja zaključno sa ponedeljkom 6, na pos’o tek u utorak 7. maja.

Potom, šta da se radi, mala pauza u prazovanjima, mora da se raadi, a onda Dan primirja, koji takođe u 2024. nije izneverio – u ponedeljak je 11. novembra, praznuje se jedan dan, dakle još jedan produženi vikend.

Da nismo ukinuli 29. novembar i on bi se u 2024. „istakao“, jer „pada“ u petak, ali i ovo nije tako loše, zar ne?

Skorašnji članci

error: Content is protected !!