Na oproštaju od domaćeg terena remi bez golova sa užičkom Slobodom

SMEDEREVO, 10. decembar 2023 – Gosti su u Smederevo doputovali nekompletni, ali su borbenom igrom uspeli da osvoje jedan bod. Domaći pa, uprkos nešto boljem izdanju u drugom delu, nisu mogli da postignu makar jedan gol: Smederevo 1924 – GFK Sloboda 0:0.

Da nisu došli samo da se brane Užičani su najavili već u prvim minutima susreta. U drugom minutu Luka Janković je sa dvadesetak metara uputio snažan ali neprecizan šut ka golu Smedereva, pred kojim je i ovoga puta stajao Jović.

Uzvratio je Nikola Jovanović probojem po levom boku i oštrim prizemnim centar šutem koga niko nije uspeo da sustigne.

Igrao se 9. minut kada su gosti pripretili preko Lazića, a nešto kasnije, na pas Obradovića, Nikola Jovanović je uputio udarac no je lopta završila kraj gola gostiju.

Najbolju  priliku da upiše prvenac imao je visoki štoper Smedereva Luka Luković u 41. minutu. Njegov udarac glavom, posle kornera, završio je u naručju golmana Slobode. Bio je to jedini šut u okvir gola koji su domaći uputili u prvom delu meča.

Nastavak je počeo udarcem Dimitrijevića, a za goste nisu bili precizni Glišović i Tumbas.

Pojačali su tempo i imali inicijativu domaći fudbaleri, ali po teškom terenu do kraja utakmice nisu uspeli da pronađu put do mreže Užičana. Najbliži tome bili su po dva puta neprecizni Obradović i Dragutinović. U par navrata gostima je pomoglo i blato ispred gola, koje je sprečilo da se lopte koje su domaći nekako ugurali u njihov peterac ne zakoprcaju u mreži.

Bodom svakako mogu da budu zadovoljniji Užičani, koji se grčevito bore za opstanak. Smederevo je sada šestom mestu na tabeli, sa istim brojem bodova kao Tekstilac na poziciji više.

Ovo je, kako je u naslovu rečeno, bila poslednja utakmica Smedereva na domaćem terenu. U nekim drugim okolnostima logičnije bi bilo reći da su se oprostili „od domaćih navijača“, ne i ovoga puta. Oni oklopnicima najvernije došli su na utakmicu kada je uveliko počela, a potom se do kraja meča nisu oglašavali. Slobodinih pedesetak fanova bili su glasni tokom čitavog susreta i mogli da se nakon poslednjeg sudijinog zvižduka raduju bodu s njihovim ljubimcima.

I drugi razlog zašto je ovo bio oproštaj od domaćeg terena, a ne i kraj sezone za Smederevce je taj da im sledi još jedan meč – u dva navrata odlagana utakmica sa ekipom Mladost GAT u Novom Sadu. Oba puta je razlog odlaganja bilo loše stanje terena Novosađana, pa ćese  sledeće četvrtak taj meč igrati na stadionu Karađorđe.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!