Kovincu u stanu pronađeno oružje i municija, sledi mu krivična prijava

4. decembar 2023 – Ministarstvo unutrašnjih poslova je danas saopštilo da su u tri odvojene akcije u Južnom Banatu pronađene veće količine oružja i municije. U stanu šezdesetosmogodišnjeg muškarca u Kovinu nađena su dva lovačka karabina, lovačka puška, malokalibarska puška, kao i oko 260 komada lovačkih patrona različitog kalibra.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u pretresu stana i drugih prostorija V. B. (1957) iz okoline Vršca pronašla pet ručnih bombi, a u stanu pedesetjednogodišnjeg muškarca na području Plandišta dve ručne bombe, prepravljen pištolj, karabin, vazdušnu pušku sa optičkim nišanom, vazdušni pištolj i više komada lovačkih patrona.

V. B. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u nadležno tužilaštvo, a muškarac iz Plandišta će, kao i Kovinac, biti procesuiran u redovnom postupku.

Foto: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!